Фото: сайт президента

Після візиту Канади Зеленський прибув до Ірландії: з ким зустрівся президент

Після візитів у Канаду та США президент України Володимир Зеленський 23 вересня прилетів в Ірландію. В будівлі аеропорту Зеленський провів незаплановану зустріч із головою Суверенної ради Республіки Судан Абдель Фаттахом аль-Бурганом.

Про це повідомляє Офіс президента. Зазначається, що президент приземлився в аеропорту "Шеннон" на заході Ірландії. Наразі невідомо, скільки часу триватиме візит глави держави, а також сама мета поїздки до Ірландії.

Зеленський вже провів зустріч із головою Суверенної ради Республіки Судан Абдель Фаттахом аль-Бурганом. Він подякував за послідовну підтримку цією країною суверенітету й територіальної цілісності України.

"Співрозмовники обговорили спільні безпекові виклики, зокрема діяльність незаконних збройних формувань, фінансованих Росією. Зеленський запросив аль-Бургана підтримати гуманітарну ініціативу Grain From Ukraine, метою якої є постачання продовольства до найбільш вразливих країн Африки, а також долучитися до Глобального саміту миру", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 21 вересня в межах робочого візиту до Сполучених Штатів Америки президент України Володимир Зеленський провів зустріч із президентом США Джозефом Байденом. Очільник української держави подякував американському лідеру за плідний діалог і потужну підтримку всіх українців. Вони обговорили оборонну підтримку України та подальшу співпрацю на благо обох країн і всього світу, досягнули нових домовленостей, які зміцнять обороноздатність України.

Також у п'ятницю, 23 вересня, президент України Володимир Зеленський відвідав Канаду. Там він провів переговори з прем’єр-міністром країни Джастіном Трюдо, генерал-губернатором країни Мері Саймон та її чоловіком Вітом Фрейзером, взяв участь в урочистому засіданні парламенту країни, поспілкувався з канадською громадськістю, представниками бізнесу та українською громадою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.09.2023 17:32