Фото: vsn.ua

Після ухвалення закону про мобілізацію Україна призиває в армію до 30 тисяч людей щомісяця, — NYT

Від початка дії нового закону про мобілізацію призов військовозобов'язаних до лав Збройних сил в Україні набирає обертів. Наразі ряди ЗСУ щомісяця поповнюються на понад 30 тисяч бійців.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на військових експертів.

"Українська влада відмовилася поділитися цифрами щодо призову, посилаючись на те, що ця інформація є конфіденційною. Троє військових експертів, яким відомі ці цифри, сказали, що з травня, коли набув чинності новий закон про мобілізацію, Київ призиває до 30 000 осіб на місяць", — йдеться у повідомленні.

Наголошується, що таке число удвічі перевищує показники останніх зимових місяців. І хоч більшість призовників ще і досі продовжують навчання у підготовчих центрах та поки не пропили на поле бою, все одно за ці місяці вдалося значно підсилити українське військо. Однак є і такі випадки, коли деякі новобранці, які прибули у підрозділи, виявились фізично не придатні до бойових дій.

До того ж українські військові, з якими поспілкувалися журналісти NYT, стверджують, що ситуація з мобілізацією значно покращилася, якщо порівняти з кінцем 2023 року, однак це не задовільняє повністю потребу в людях. Водночас є надія, що до кінця поточного літа вдасться стабілізувати лінію фронту.

Нагадаємо, аналітики американського Інституту вивчення війни заявили, що війська країни-агресорки навряд чи зможуть провести масштабний наступ на фронті в Україні цього літа, адже їм бракує для цього сил.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.07.2024 11:42