Фото: МЗС України

Питання з членством вирішене: Кулеба прокоментував підсумки саміту НАТО

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що задоволений результатами саміту НАТО у Вільнюсі для України. Глава МЗС вважає, що тепер запрошення до членства в Альянсі для нашої країни стало ближче. 

Про це Олексій Кулеба заявив в ефірі національного телемарафону. Він заявив, що загалом задоволений результатами саміту.

"Мене не влаштовує тільки один момент — що в самому тексті комюніке саміту немає чітких слів, що Україну або запрошують до членства, або запросять умовно завтра. Але це був саміт, на якому дуже важливо не лише те, що у тексті офіційних рішень та офіційних заявах, але й те, що було за лаштунками. І була принципова різниця не лише між Бухарестським самітом 2008 року, з яким всі порівнюють Вільнюс, але й навіть із самітом у Мадриді. Ми подолали психологічний бар’єр, і я бачу, що Україну реально бачать членом НАТО", — сказав Кулеба.

Глава МЗС заявив, що "всередині за закритими дверима усі абсолютно спокійно кажуть: не хвилюйтеся, питання вирішене, ви будете членом НАТО". 

Зазначимо, що після завершення саміту Зеленський заявив, що українська сторона отримала "великий позитив" й наша держава стане наступним членом Північноатлантичного альянсу після завершення війни з Росією. Він наголосив, що вірить в наступний важливий крок для України під час наступного саміту, який стане ювілейним та відбудеться у Вашингтоні.

Нагадаємо, на саміті НАТО Україна отримала потужні оборонні домовленості та погоджену країнами "Великої сімки" Спільну декларацію підтримки. Вона є важливим кроком до укладення системи двосторонніх безпекових угод між Україною та окремими країнами-гарантами щодо гарантій безпеки для нашої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.07.2023 10:48