Кім Чен Ин. Джерело: росЗМІ

Південна Корея евакуювала жителів островів через обстріли КНДР

Через обстріли Корейської Народної Демократичної Республіки її сусідка — Південна Корея — оголосила евакуацію жителів острова Єнпхендо. Заходи влади торкнулися понад двох тисяч осіб, які проживають на цій території.

Про це повідомляє Yonhap News. За даними місцевої адміністрації, готується провокація КНДР. Острів розташований на морському кордоні Північної та Південної Кореї.

"Ми отримали повідомлення від військових про ситуацію, пов'язану із провокацією з боку Північної Кореї, після чого оголосили про евакуацію", — йдеться у заяві представника місцевої адміністрації.

Варто відзначити, що міністерство оборони Південної Кореї не уточнило, чи був наказ жителям островів евакуюватися викликаний артилерійськими обстрілами з боку Північної Кореї, чи південнокорейськими навчаннями у відповідь.

Проте у текстовому повідомленні, надісланому жителям і підтвердженому посадовцем острова, йшлося про "військово-морські стрільби", які південнокорейські війська проводитимуть з 06:00 за Гринвічем (08:00 за київським часом) у п'ятницю, 5 січня.

За попередніми даними, снаряди впали північніше північної розмежувальної лінії, яку Південна Корея вважає фактичною морським кордоном. Агентство Yonhap з посиланням на південнокорейських військових також зазначило, що вони вживають заходів у відповідь.

Нагадаємо, диктатор Кім Чен Ин із Північної Кореї наказав своїм військовим "дотла знищити" США та Південну Корею, якщо їх спровокують. Він також пообіцяв посилити національну оборону, щоби впоратися з тим, що він назвав безпрецедентною конфронтацією зі США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 05.01.2024 07:44