Марія Захарова. Джерело: росЗМІ

Південна Корея викликала російського посла через слова рашистки Захарової

У Росії жорстко розкритикували президента Південної Кореї Юн Сок Йоля за висловлювання про прагнення КНДР створити ядерний арсенал. Відповідно Сеул у зв’язку з цим викликав російських дипломатів.

Про це повідомила агенція Reuters із посиланням на Міністерство закордонних справ Південної Кореї. Там зазначили, що реакція Москви на висловлювання Юна матиме лише негативний вплив на відносини між двома країнами.

"Північнокорейський режим проходить крізь вогонь і воду винятково заради збереження свого спадкового тоталітарного режиму, при цьому відверто ігноруючи міжнародне право та резолюції Ради Безпеки ООН, торгуючи зброєю з Росією", — заявив президент Юн у середу на зустрічі з представниками оборонних і безпекових відомств.

Наступного дня речниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова назвала висловлювання Юна "відверто упередженими", а риторику Південної Кореї — "провокативною".

"Заступник міністра Чун заявив, що дуже шкода, що Росія ігнорує правду та беззастережно захищає Північну Корею, критикуючи висловлювання лідера в надзвичайно грубій формі, і наголосив, що це лише погіршить корейсько-російські відносини", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці січня начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов висловив думку, що теплі відносини між Російською Федерацією та Корейською народно-демократичною республікою можуть суттєво вплинути на війну в Україні. Адже Росія зараз відчуває нестачу артилерійських боєприпасів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.02.2024 13:36