Фото ілюстративне. Джерело: KTG North Korea Travel

Північна Корея допомагає Росії солдатами: до відправлення в Україну готують тисячі новобранців

Північнокорейські військові проходять підготовку на території Росії. Уже до кінця цього року декілька тисяч солдатів із Корейської Народної Демократичної Республіки можуть відправити на фронт в Україну.

Про це повідомило видання Washington Post із посиланням на українського військового розвідника, який спілкувався з журналістами на умовах анонімності.

За його словами, офіцери з Північної Кореї вже перебувають на території України, яку окупувала Росія. Вони спостерігають за російськими військами та вивчають ситуацію на полі бою. Однак українські військові ще не стикалися з жодним північнокорейським підрозділом, який би брав участь у бойових діях.

Співрозмовник американських журналістів також додав, що наразі невідомо, де саме на українському фронті можуть розгорнути бойові підрозділи з військових із КНДР, які зараз проходять підготовку в Росії. Один із варіантів — їх можуть використати у прикордонних регіонах Росії, щоби звільнити російські війська для участі у бойових діях в Україні.

"Це могло би мати значний вплив. Особливо, якщо ми кажемо про вивільнення резервів на території самої Росії", — зауважив український розвідник.

До речі, ще минулого року Головне управління розвідки повідомляло про прибуття на тимчасово окуповану територію України обмеженого контингенту військових із Північної Кореї, зокрема, підрозділів інженерних військ. Також з’являлася інформація, що серед 20 загиблих від ракетного удару по території поблизу тимчасово окупованого Донецька було шестеро офіцерів із Північної Кореї.

Нагадаємо, в серпні координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявляв, що військова співпраця Росії з Північною Кореєю несе загрозу не лише Україні, а й для держав Тихоокеанського регіону. Кремль у нинішній ситуації нагально потребує допомоги союзників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.10.2024 10:33