Фото: KTG North Korea Travel

КНДР може відправити своїх військових на фронт в Україну, — Міноборони Південної Кореї

Корейська Народно-Демократична Республіка може відправити своїх військових на фронт в Україну на підтримку армії країни-агресорки Росії.

Про це повідомив міністр оборони Південної Кореї Кім Йонг Хен, передає The Korea Times.

Посадовець наголосив, що КНДР може це зробити в рамках угоди, подібної до військового союзу, яка була підписана з Москвою у червні 2024 року.

"Оскільки Росія і Північна Корея підписали взаємний договір, подібний до військового союзу, можливість такого розгортання (відправки військ до України, — ред.) є дуже ймовірною", — заявив міністр.

Кім Йонг Хен зауважив, що співпраця між РФ та КНДР тільки посилюється і угода про стратегічне партнерство між двома країнами, яка містить положення про взаємну оборону, це тільки підтверджує.

"Враховуючи це, нещодавні повідомлення про втрати північнокорейських військ на окупованій Росією території поблизу східноукраїнського міста Донецьк із високою ймовірністю можуть відповідати дійсності", — зазначив міністр.

Реакція РНБО

Голова Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко, коментуючи заяву міністра оборони Південної Кореї, заявив, що військові КНДР вже в Україні. Наразі вони здійснюють нагляд за якістю і використанням північнокорейської зброї російською армією.

"Військові КНДР в обмежених кількостях, переважно інженерні, здійснюють нагляд за якістю і використанням пхеньянської зброї російською армією. Деякі вже загинули. Самі ж боєприпаси і балістичні ракети KN23 переважно низької якості, про що ці військові рапортують Кіму", — зауважив Коваленко.

Нагадаємо, раніше ЗМІ з посиланням на свої джерела у розвідці повідомляли, що на Донеччині Збройні сили України завдали ракетного удару по окупованій території, знищивши 20 військових, серед яких — шість офіцерів із Північної Кореї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.10.2024 12:44