Фото: ілюстративне. Джерело: "Вікіпедія"

Як дозвіл на удари по Росії західною зброєю вплине на фронт: оцінка ISW

Навіть невелика кількість успішних українських ударів в глиб території країни-агресорки Росії можуть змінити перебіг війни. Проте Кремль робить все можливе, аби цього не допустити.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Як зазначили фахівці, удари Збройних сил України по складах зброї, які розташовуються в глибині території РФ, можуть спонукати російські сили перемістити значні військові та складські об’єкти за межі радіуса дії озброєння, наданого Заходом. Це своєю чергою вплине на наступальний потенціал ворога на фронті.

"Російська влада, ймовірно, стурбована тим, як переміщення складів боєприпасів та інших важливих об'єктів зберігання далі від лінії фронту і за межі досяжності систем, наданих Заходом, вплине на російські наступальні можливості в Україні, і, як видається, докладає значних зусиль на словах для того, щоб не допустити, щоб Захід дозволив Україні здійснити ще одну таку саму значну кампанію із завдання ударів", — наголосили у ISW.

Аналітики зауважили, що кремлівський диктатор Володимир Путін протягом останніх днів поширює у західному та російському інформпросторі свої наративи, аби вплинути на Захід та запобігти отримання Україною дозволу на удари вглиб РФ.

"Путін посилався на постійний наратив Кремля про нібито "червоні лінії" та заявив, що українські удари по Росії із застосуванням наданої Заходом зброї означатимуть ескалацію війни в Україні та безпосередньо втягнуть у війну країни Заходу", — зауважили фахівці.

До того ж російський диктатор вкотре пригрозив Заходу ядерною війною. Проте, на думку аналітиків, переваги дозволу Україні використовувати надані Заходом системи дальнього удару проти Росії можуть переважити ризик російської помсти.

Також як зауважили в Інституті, Росія, ймовірно, відповість більшою силою проти США та їхніх союзників, можливо, прихованими атаками на американські та європейські стратегічні об'єкти і військові бази в Європі, якщо Захід дозволить Україні використовувати надані системи для ударів по об'єктах у РФ.

"Кремль проводив таємні операції проти західних держав задовго до того, як почалися дебати про використання Україною наданої Заходом зброї для ударів по Росії, і Кремль може мати намір активізувати ці операції незалежно від рішення Заходу, оскільки вони підтримують інші цілі Кремля щодо дестабілізації європейських країн і підриву військової готовності НАТО", — наголосили фахівці.

Нагадаємо, у Сполучених Штатах Америки демократи закликали чинного президента країни Джозефа Байдена зняти обмеження на використання Україною зброї, яку надав Вашингтон, щоб атакувати цілі на російській території.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.09.2024 07:35