Джо Байден. Джерело: Facebook

Демократи одного зі штатів закликали Байдена зняти обмеження на удари по Росії далекобійними ракетами

У Сполучених Штатах Америки демократи закликали чинного президента країни Джозефа Байдена зняти обмеження на використання Україною зброї, яку надав Вашингтон, щоб атакувати цілі на російській території.

Як повідомляє видання The Hill, сенатори-демократи від штату Невада, а саме Кетрін Кортес Масто та Джекі Розен, а також їхні колеги з палати представників Діна Тітус, Стівен Хорсфорд та Сьюзі Лі, у листі, який ексклюзивно отримало видання, пишуть, що такі оперативні заборони заважають Києву на шляху до перемоги та продовжують страждання, завдані Москвою.

За їхніми словами, надання Україні більшого доступу до зброї великої дальності підвищить оперативні можливості Києва. Так, завдяки цьому, українські військові зможуть проводити точні атаки, які можуть зірвати російські військові операції.

"Впродовж повномасштабної російсько-української війни Київ постійно показував, що, попри виклики, може подолати грізного супротивника, якщо буде належним чином оснащений. Для Сполучених Штатів і союзників у НАТО вкрай важливо не тільки стримувати російську агресію, але й дати Україні можливість безперешкодно воювати через обмеження", — зауважили законодавці.

Зокрема, свої вимоги щодо зняття обмежень на удари далекобійною західною зброєю по російській території вони мотивують ударами Москви по цивільних об’єктах в Україні. Так, цей лист було надіслано після зустрічі Байдена із президентом Володимиром Зеленським, яка пройшла у четвер, 26 вересня, у Білому домі та після того, як американський лідер оголосив про нову військову допомогу Києву у розмірі восьми мільярдів доларів.

За словами представників адміністрації Байдена, вони постійно оцінюють свою підтримку та вказівки для Києва щодо використання наданої Вашингтоном зброї, адже це є частиною зусиль щодо врегулювання ескалації з Росією, коли російський диктатор Володимир Путін і його високопосадовці регулярно погрожують застосувати ядерну зброю. Видання додає, що такі заяви Москви обумовлені намаганнями стримати американську та європейську допомогу Україні.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц повідомляв, що Берлін поки не надаватиме дозвіл Києву на удари в глиб території країни-агресорки Росії. Політик також додав, що його країна не буде постачати Україні високоточну зброю великої дальності в майбутньому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.09.2024 02:11