Північна Корея відкрила вʼїзд для іноземців: це сталося вперше з 2020 року

Північна Корея вперше дозволяє іноземцям вʼїжджати в країну після того, як закрила кордони на початку пандемії коронавірусу у 2020 році. Це рішення відкриє джерело доходу, яке колись забезпечувало країну твердою валютою.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що держава оголосила про те, що з понеділка іноземцям буде дозволено в'їзд до країни. Однак вони повинні будуть пройти дводенний карантин. Проте в державних засобах масової інформації Північної Кореї не було жодних повідомлень про цей крок.

"Режим Кім Чен Ина поступово послаблює запроваджені майже чотири роки тому прикордонні обмеження, дозволивши в липні відвідування країни високопоставленими делегаціями з Китаю та Росії, а в серпні відправивши комерційні літаки до Пекіна і Владивостока для повернення дипломатів, студентів і робітників, які опинилися за кордоном через прикордонні заборони", — пише видання.

Варто зазначити, що туристи з таких країн, як Китай, раніше були важливим джерелом іноземної валюти для Північної Кореї, яка відчуває брак коштів. Вони допомагали КНДР здійснювати операції за кордоном, тоді як країна залишається відрізаною від міжнародних банків.

"Рішення Кіма про закриття кордонів загальмувало ту невелику торгівлю, яку могла вести держава, що перебуває під жорсткими санкціями. Це призвело до скорочення економіки, яка, за оцінками Банку Кореї в Сеулі, стала меншою, ніж коли він прийшов до влади понад десять років тому", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, диктатора Північної Кореї Кім Чен Ина внесли в базу сайту "Миротворець". Сталося це після його візиту до Росії та переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.09.2023 17:07