Фото: Defense Express

Північна Корея запустила ракету в бік Японії, мешканців закликали терміново пройти до укриття

У напрямку японського острова Окінава Північна Корея 23 серпня запустила ракету. На острові оголошено повітряну тривогу.

Про це повідомляє Kyodo.

В бік Окінава, за попередньою інформацією, летить балістична ракета КНДР.

На острові оголошено повітряну тривогу, місцевих жителів просять сховатися в будівлях або підземних приміщеннях.

Відомо, що ракета пройшла повітряний простір Японії і продовжила рух в сторону Тихого океану.

Нагадаємо, раніше лідер Північної Кореї Кім Чен Ин закликав військове керівництво країни готуватися до війни. КНДР планує збільшити виробництво зброї і розширення військових навчань. Кім Чен Ин закликав готуватися до можливої війни на засіданні Центрального військового комітету Трудової партії Північної Кореї. Там обговорювалися плани контрзаходів для стримування ворогів Північної Кореї. Щоправда, їхній перелік не озвучили.

Додамо, після останніх запусків КНДР міжконтинентальної балістичної ракети США, Південна Корея та Японія провели навчання з протиракетної оборони у міжнародних водах Японського моря. Військові відпрацьовували виявлення та відстеження змодельованої комп'ютером мети балістичної ракети, а також обміну відповідною інформацією.

Своєю чергою у Білому домі відреагували на запуск Північною Кореєю міжконтинентальної балістичної ракети Hwasong-18. У США кажуть, що варто сісти за стіл переговорів щодо ядерної програми КНДР.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 23.08.2023 22:31