"Північний потік-2" може бути схвалений у середині 2022 року

05 СІЧНЯ 2022 11:57

Трубопровід “Північний потік-2”, яким транспортуватиметься російський газ до Німеччини, може бути схвалений у середині року, заявив в інтерв'ю німецькій газеті Rheinische Post генеральний директор одного зі спонсорів проекту, енергетичного концерну Uniper Клаус-Дітер Маубах.

Повідомляє TrueUA.

"Жодного політичного впливу я не бачу, мережеве агентство перевіряє за планом. Це може бути у середині 2022 року. "Північний потік-2" важливий", - сказав Маубах.

"Але, звичайно, є політичні ризики: якщо конфлікт між Росією та Україною загостриться, трубопровід може стати об'єктом санкцій США", - додав він.

Uniper входить до п’яти європейських енергетичних компаній (іншими є Wintershall Dea, Shell, OMV та Engie), які виплатили половину вартості проекту "Північний потік-2", яка оцінюється в 11 мільярдів доларів.

Газопровід "Північний потік-2", яким керує російський “Газпром”, було завершено у вересні, і він чекає на остаточну сертифікацію від німецького мережевого агентства, яке заявило, що в першій половині 2022 року жодного рішення ухвалено не буде.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: В Україні змінили змішані схеми вакцинації від COVID-19

Економіка, 05.01.2022 11:57