Фото: Офіс президента

План перемоги Зеленського: в Офісі президента підтвердили пункт про НАТО

Запрошення України в НАТО з чітким баченням кроків присутнє у плані перемоги президента Володимира Зеленського. Це повинно забезпечити справедливий та тривалий мир.

Про це під час виступу в Раді з міжнародних відносин у Нью-Йорку повідомив очільник Офісу президента Андрій Єрмак.

Посадовець наголосив, що план перемоги складається з військової та дипломатичної частини. За словами Єрмака, українська армія повинна мати перевагу на фронті, щоб змусити главу Кремля Володимира Путіна припинити бойові дії.

"Ми дуже стараємося. Без кораблів ми знищили Чорноморський флот. Не маючи переваги в повітрі, ми зупинили російське просування на більшості напрямків, включно з Харковом. Без страху ми повернули війну в Росію", — сказав він, відзначивши, що від початку повномасштабного вторгнення Україна наростила виробництво зброї в шість разів, але досі не має усе необхідне.

Зокрема Андрій Єрмак закликав партнерів посилити інвестиції у виробництво української зброї й відзначив важливість зняття обмежень для України на удари вглиб території Росії, а також надання дозволу на використання заморожених активів РФ.

В кінці очільник Офісу президента наголосив, що запрошення України до НАТО є частиною плану та порадив союзникам припинити зважати на погрози щодо ескалації з боку Російської Федерації.

Раніше The Times оприлюднили чотири пункти плану перемоги президента України Володимира Зеленського. Він передбачає отримання гарантій безпеки, сучасної зброї та фінансової допомоги для нашої країни.

Також з'явилась інформація, що продовження операції української армії в Курській області та отримання сучасних озброєнь від країн Заходу є частиною плану перемоги президента Володимира Зеленського, з яким він ознайомить лідера США Джо Байдена.

Цікаво, що прес-секретар президента Російської Федерації Дмитро Пєсков 23 вересня заявив, що російське керівництво вивчить план перемоги України, коли відповідна інформація з'явиться на офіційних джерелах. Наразі у мережі публікують масу неправдивих повідомлень.

Водночас, як переконують аналітики американського Інституту вивчення війни, Кремль продовжує публічно сигналізувати про свою незацікавленість у будь-якому мирному врегулюванні, окрім повної капітуляції українського уряду та знищення Української держави.

Нагадаємо, лідер України Володимир Зеленський переконаний, що війна з Російською Федерацією "ближча до завершення", ніж багато хто вважає. Президент закликав союзників зміцнити українське військо.

Як зазначає The Times, візит українського лідера Володимира Зеленського до США є не лише "можливістю попрощатися" з президентом країни Джо Байденом, який залишає посаду, а й "дипломатією на краю прірви" та останньою надією на те, що американці дозволять використовувати західні ракети для ударів вглиб Російської Федерації та примусити її таким чином шляхом переговорів до миру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.09.2024 13:59