Фото: "Медіацентр Україна"

Плетенчук спростував інформацію про ураження російського корабля у Азовському морі

Збройні сили України не завдавали ураження по російському десантному кораблю в Азовському морі. Інформація про знищення такого судна у суботу, 8 червня, не правдива. 

Про це в ефірі телемарафону заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук.

За словами посадовця, наразі в акваторії Азовського моря перебуває три великі десантні та три малі ракетні кораблі окупантів проекту "Буян-М". Водночас інформація про ураження одного з них не відповідає дійсності.

"На жаль, станом на зараз це новини з майбутнього, і це обов’язково станеться", — наголосив Плетенчук. 

Раніше, а саме 9 червня, Telegram-канал "Крымский ветер" повідомляв, що в Азовському морі, ймовірно, був атакований один із російських кораблів. Джерело також підкреслило, що сам факт реального полювання на флот росіян в Азовському морі — це "мегапозитивна новина, яку важко переоцінити".

"Вночі близько опівночі український дрон атакував російський корабель, який перебував неподалік порту Єйськ. За попередньою інформацією, судно відправилось супроводжувати крейсер "Москва", — йшлося в повідомленні.

Нагадаємо, 6 червня українські військові провели успішну морську атаку в Чорноморському районі тимчасово окупованого Криму. Внаслідок чого було знищено судно окупантів. Зазначається, що ця операція стала можливою внаслідок прориву морських фортифікацій, які будували окупанти, а потім вже відбулося знищення чергового судна противника. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.06.2024 17:04