Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

По всій Україні ввели аварійні відключення світла: скільки вони триватимуть

Ввечері 15 травня у всіх регіонах України запроваджені графіки відключення світла. Головна причина — дефіцит електроенергії в системі через похолодання.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго".

Так, у середу, 15 травня, з 19:25 до 22:00 "Укренерго" запровадило контрольовані аварійні відключення для промислових та побутових споживачів в усіх регіонах України. 

У компанії попередили, що 16 травня з 00:00 та впродовж доби по всій Україні для побутових та промислових споживачів також будуть діяти планові обмеження — графіки погодинних відключень. Це допоможе зробити контрольовані відключення більш передбачуваними для споживачів, а роботу енергосистеми більш безпечною.

Причина обмежень — збільшення споживання електроенергії під час похолодання. Відключення розподілені рівномірно між всіма регіонами. Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури не обмежується.

відключення світла 15-16 травня

Фото: "Укренерго"

"Диспетчерський центр "Укренерго" вже довів до обленерго ліміти споживання для кожного регіону. Отримати інформацію про те, як саме будуть діяти обмеження споживання у вашому регіоні, можна буде в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах", — зазначили в прес-службі.

Нагадаємо, заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук заявила, що в Україні доведеться підвищити тарифи на електроенергію. Це пов’язано з нинішньою ситуацією в енергосистемі. Однак остаточне рішення ще не ухвалено.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Економіка, 15.05.2024 20:41