Фото: Telegram Максима Козицького

Поблизу немає стратегічних об'єктів: подробиці ракетної атаки на Львівщину

Поряд із селом у Золочівському районі Львівської області, де внаслідок нічного обстрілу загинули п’ятеро людей, не розташований жоден стратегічний об’єкт. Окупанти гатили по домівках українців. 

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає "Укрінформ".

"Атака була завдана о 4 годині ранку. Люди спали в себе у домівках, в одному із сіл Золочівського району. Приватна забудова, біля якої немає жодного стратегічного об'єкта: ані цивільного, ані військового, ні енергетичного", — сказав Козицький.

За його словами, рятувальна операція вже завершилася і наразі під завалами людей більше немає. Очільник області повідомив, що окрім трьох повністю зруйнованих будинків, багато помешкань у селі постраждали від вибухової хвилі. Також згоріли три автомобілі, гараж та кілька господарських будівель. 

Козицький також зауважив, що на Львівщині вже були ракетні удари, чітко спрямовані на цивільні об’єкти, зокрема, російська ракета влучила в СТО, де також загинули люди. Окрім того, коли ворог завдавав ударів по критичній інфраструктурі, часто руйнувань зазнавали житлові масиви. Проте атака 9 березня була найжахливішою.

"В нас були удари по енергетичній інфраструктурі, коли поруч постраждала ціла вулиця: повибивало двері і вікна, позривало дахи. В іншому випадку постраждав величезний Західний госпіталь для онкохворих. Але, якщо брати кількість цивільних, що загинули, а це п’ятеро людей, то сьогодні була найжахливіша трагедія", — зазначив Козицький.

Нічна масована атака: що відомо

У ніч на 9 березня Росія атакувала Україну ракетами та дронами. Вибухи вночі лунали у Дніпрі, Рівненській, Кіровоградській, Волинській областях, на Тернопільщині та Франківщині. Тим часом у Сумах та на Київщині працювала ППО.

У Києві вранці вибухи пролунали у Голосіївському та Святошинському районах. У Голосіївському районі було влучання в об'єкт інфраструктури, у Святошинському — двох із трьох постраждалих госпіталізували, горіли автівки. Удар по столиці було здійснено "Кинджалом".

Рашисти вдарили близько 15 разів по Харкову й області: під прицілом були об‘єкти критичної інфраструктури. На Одещині внаслідок масованого ракетного удару є влучання в об’єкт енергетичної інфраструктури області, а також пошкоджені житлові будинки. 

Житомир рашисти атакували дронами, у місті серйозні проблеми з водо- та електропостачанням

"Укрзалізниця" попередила про затримку 15 поїздів через масований ракетний удар. Водночас київська кільцева електричка продовжує курсувати чітко за графіком. 

Також у Києві, Київській області на Дніпропетровщині та Одещині ввели екстрені відключення світла.

Російські окупанти вночі 9 березня випустили ракету по Львівській області. Удар прийшовся на Золочівський район

Нагадаємо, що внаслідок рашистських ракетних обстрілів відключилась остання лінія зв’язку окупованої Запорізької АЕС з українською енергосистемою. В "Енергоатомі" повідомили, що у разі неможливості поновлення зовнішнього живлення станції протягом цього часу може статись аварія з радіаційними наслідками для всього світу. Вдень 9 березня живлення вдалося відновити.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.03.2023 16:55