На фото: Олександр Шовковський. Джерело: офіційний сайт "Динамо" Київ

"Подарували голи": головний тренер "Динамо" прокоментував розгромну поразку від "Лаціо"

Головний тренер киян Олександр Шовковський прокоментував поразку своєї команди від "Лаціо" (0:3) у першому турі Ліги Європи. Зокрема, фахівець відзначив високий клас виконавців італійського клубу та помилки своїх підопічних.

Як повідомляє офіційний сайт "Динамо" Київ, після першого тайму співвідношення атак було 31:10 на користь "Динамо". Водночас "Лаціо" втілив три з них у забиті м’ячі, а в української команди було лише чотири безрезультативні удари.

За словами Шовковського, така статистика обумовлена тим, що кияни виходили на цей матч грати саме у футбол, а не закриватись в обороні. 

"Можна було закритися, чекати, але я хочу дати своїм гравцям можливість саме грати у футбол, створювати комбінації, завершувати їх. У нас були можливості, але ми пропустили через помилки саме в центрі захисту. І щось додати з цього приводу мені складно. Це, мабуть, свідчить про клас "Лаціо" — коли є такі можливості, вони їх використовують", — додав фахівець.

Шовковський зауважив, що його команда "подарувала" опоненту два голи, які було забито через центральну зону, та наголосив, що давати супернику таку фору неприпустимо. Після того, як "Динамо" пропустило швидкий м’яч на п'ятій хвилині зустрічі, через травму на 19 хвилині гри поле залишив центральний захисник киян колумбієць Браян Себальйос. Втім, за словами фахівця, це не мало суттєвого впливу на гру.

"Не можу сказати, що травма Себальйоса якось особливо вплинула. Але, знову ж таки, повторюся, що ми припустилися значних помилок, і саме ці помилки в оборонних діях. Не буду зупинятися на окремих футболістах, але, на мою думку, ми не маємо права дозволяти супернику так просто проходити через центр оборони та давати можливість забивати м’ячі", — зазначив Шовковський.

Нагадаємо, що напередодні матчу з київським "Динамо" у Гамбурзі правоохоронці затримали 50 фанатів італійського "Лаціо", у яких були при собі молотки та ножі. Поліцейські заборонили їм відвідувати стадіон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 26.09.2024 13:31