Фото: Facebook Гетманцева

Податки та перевірки бізнесу можуть повернутися: прогноз Гетманцева

В Україну можуть повернутися податкові перевірки та штрафи. Вже з 1 липня вітчизняну податкову систему повернуть до того стану, якою вона була до початку війни.

Таку заяву зробив голова фінансового комітету Верховної ради Данило Гетманцев під час телемарафону.

Він наголосив, що в Україні середньому на місяць акумулюється податків 80 млрд гривень, а на війну витрачається 130 млрд гривень".

"Тобто решту ми збираємо коштом запозичень, облігацій. Наші партнери не дають грошей на безпеку та оборону, це ті гроші, які ми повинні збирати всередині країни", — сказав Гетманцев.

Чиновник заявив, що пропонується скасування 2% податку з обороту, який ввели навесні минулого року. Саме ця ставка є альтернативою загальній системі оподаткування.

"Ми вважаємо, що він відіграв свою роль і погоджуємося з МВФ, що його наразі треба скасовувати з 1 липня", — сказав депутат.

Гетманцев повідомив про відновлення документальних перевірок на тих територіях, де не йдуть бойові дії. Також поновляться покарання за невиконання податкових обов'язків на тих територіях, де панує мирне життя.

"Власне цим і приводиться система податкова до того стану, тих правил, які існували в мирний час до початку активної фази війни", — додав він.

Нагадаємо, глава Нацбанку Андрій Пишний заявив, що Україна більше не друкуватиме гроші для фінансування державних видатків. Друкування мільярдів гривень, щоб закрити дефіцит бюджету, спричинило величезні ризики для макрофінансової стабільності країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 29.03.2023 15:08