Скріншот з відео

Евакуація найбільшого пасажирського літака України з аеропорту "Бориспіль": з’явилися деталі

У вівторок, 19 грудня, з міжнародного аеропорту "Бориспіль" вилетів найбільший пасажирський літак в Україні — Boeing 777-300ER. За кілька годин він приземлився у французькому аеропорту Тарб-Лурд-Піренеї.

Про це повідомляє видання Аvianews.com.

Згідно з відкритими даними онлайн-радару flightradar24, авіалайнер з бортовим номером UR-AZR авіакомпанії Skyline Express, раніше відомої як Azur Air Ukraine, вранці вилетів з Борисполя і за кілька годин приземлився у французькому аеропорту Тарб-Лурд-Піренеї. За інформацією видання, цей аеродром використовується як база технічного обслуговування та тривалого зберігання авіалайнерів.

Відомо, що станом на початок повномасштабного вторгнення Росії в Україну Boeing 777-300ER перебував в аеропорту "Бориспіль" і не зміг вилетіти, оскільки небо України для польотів закрили.

Зазначається, що Boeing 777-300ER надійшов до України наприкінці 2021 року після роботи у російській авіакомпанії Azur Air. Особливістю авіалайнера стала його місткість він міг перевозити 531 пасажира, що є рекордним показником для авіації України. До 24 лютого 2022 року авіалайнер під позивними Azur Air Ukraine перевозив туристів афілійованого туроператора Anex Tour на курорти Карибського басейну — Домінікану і мексиканський Канкун.

На цей час аеропорт "Бориспіль" залишається закритим для прийому та відправлення літаків. З 24 лютого 2022 року з аеродрому злетіли лише кілька літаків.

Видання наголошує, що 20 грудня 2022 року Туреччина евакуювала з України два військово-транспортні літаки Airbus A400. Вони прибули до аеропорту "Бориспіль" в ніч на 24 лютого 2022 року та залишалися заблокованими через закриття повітряного простору України. А 4 квітня 2023 року українська авіакомпанія SkyUp змогла перегнати з "Борисполя" до Румунії Boeing 737-800.

Нагадаємо, Україна працює над відновленням польотів з України, але регулярні цивільні рейси з аеропорту "Бориспіль" — це віддалена перспектива. Вони стануть можливими лише з наближенням перемоги. Про це президент Володимир Зеленський заявив у ході прес-конференції за підсумками 2023 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.12.2023 17:16