"Покоління війни" — історія за кожним твором

24 ЖОВТНЯ 2024 20:23

Спеціальний проект TrueUA та Асоціації з розвитку міжнародних відносин Adrum представляє роботи однойменного арт-марафону, де TrueUA є постійним інфопартнером. Арт-марафон є частиною Міжнародного Художнього Фестивалю Малюй.ua.war, який розпочався в перші дні повномасштабного вторгнення та планується проводитися до Перемоги. Виставки робіт арт-марафону були представлені в Україні, Польщі, Греції, Чорногорії, Болгарії, Албанії, Північній Македонії, Малайзії, Пакистані.

Як взяти участь в наступній виставці, дивиться тут https://adrum.com.ua/x-maliuy-ua/

Андрій Майовець, 37 років, Львів

Художник-графік, іконописець, ілюстратор, каліграф і фотограф. Закінчив художню школу ім. Олекси Новаківського, Українську академію друкарства, Кафедра Графіки ти Дизайну друкованої продукції (Магістр з відзнакою); випускник Іконописної школи "Радруж" УКУ, аспірант Львівської національної академії мистецтв, секція Образотворче мистецтво, Магістр Богослов’я Українського католицького університету. На даний час — аспірант Українського католицького університету, Богослов’я (PhD), напрям Літургійне богослов’я.

На арт-марафоні "Покоління війни" представив графічні роботи, які відображають глибоке пережиття, рефлексію наслідків воєнного вторгнення і серії безчинств, злочинів російського агресора в Україні. Роботи брали участь у виставках в Центральному парку культури й відпочинку м. Києва, у KIC Budo Tomovic в столиці Чорногорії Подгориці й в Арт Галереї Тирани в столиці Албанії.

Львів

Робота "Львів" (30х21 см, папір, лінери, 2024 р.)., була створена у Львові 4 вересня, в часі Повітряної тривоги й після завданих ударів ракетами місту. Автор розповідає: "Слухав тривожні новини, бачив перші кадри деблокування людей і як рятувальники виносили загиблу дівчинку Меланію сім'ї Базилевичів, де живим залишився лише батько. Непоправна жахлива втрата сім'ї й всіх тих, хто загинув в цей день та зазнали травм, різного роду поранень і болів. Зі сльозами на очах, я не міг щось розмовляти й думати, просто малював".

Творчий доробок можна знайти за хештегом #GraphicsAndriyMaiovets та #IconsAndriyMaiovets і за посиланням: https://www.instagram.com/andriymaiovets?igsh=OTY2dDZwaG5ocGFh

Вадим Юдицький, 26 років, Вишгород

Pressure, 50х70 см, акрил, полотно, 2023

"Однією з моїх улюблених робіт є картина Pressure, — каже автор. — З нею я став переможцем VIII Міжнародного Художнього Фестивалю Малюй.ua, а також вона брала участь у виставці в Центральному парку культури й відпочинку в Києві з 3 травня по 3 червня 2024 року".

Покоління війни

Творчий шлях митця розпочався зі скульптури, проте останні роки він присвятив себе виключно живопису. Робота з кольором стала новим джерелом натхнення, що дозволяє художнику глибше висловлювати емоції. Травень 2024 року ознаменувався відкриттям персональної виставки The Secret в Octo.galerie/Octo.Tower у Києві. Картина Pressure стала частиною експозиції, а згодом, після закриття виставки, вирушила до приватної колекції в Fort McMurray, Альберта, Канада.

За минулі два роки роботи митця брали участь у міжнародних виставках у Туреччині, Греції, Польщі та Малайзії, а також у різних всеукраїнських заходах. На цей час картини художника перебувають в приватних колекціях в Україні, США, Канаді, Австралії, Бельгії, Швейцарії.

Попереду новий етап — персональна виставка, де планується поєднати живопис і інсталяції, створюючи нові можливості для вираження своїх ідей та емоцій через мистецтво.

Сторінка митця https://www.instagram.com/yudytskyi_v/?__pwa=1

Ганна Гущина, 30 років, Дніпро

Народилася в незламному місті Дніпро у творчій родині. З дитинства  захоплювалася творчістю: ліпка, малювання, графіка. У роботах понад усе любить приділяти увагу деталізації, фонам, орнаментам. Бере участь у різних виставках та заходах, присвячених повномасштабному вторгненню. Був період, коли малювала портрети відомих українських діячів.

Малюй.юа

Однією із найсильніших творчих жінок вважає Лесю Українку і саме її внутрішня сила надихнула художницю на створення цієї роботи (діджитал арт, 2023 р.), яка брала участь у виставках арт-марафону "Покоління війни" в Центральному парку культури й відпочинку м. Києва біля Арки Свободи Українського народу і в Арт Галереї Тирани в Албанії.

Сторінка мисткині https://www.instagram.com/khoshino_yuki?igsh=eHFyNnA2N21kNjQ0

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.10.2024 20:23