Фото: Вікіпедія

"Ашан" продає свій бізнес у Росії, — Le Figaro

Французька мережа гіпермаркетів "Ашан" продає свій бізнес на території Російської Федерації. Компанія вже знайшла покупців, переговори з яким перебувають на фінальній стадії.

Про це пише Le Figaro.

За даними французького видання, "Ашан" має двох потенційних покупців на свій російський бізнес. Тепер компанія має узгодити вихід ринку із російською владою та не повторити долю інших іноземних компаній, чиї активи в Росії були фактично націоналізовані.

Видання La Lettre пише, що компанія вже обрала покупця на свій російський бізнес. Його ім'я поки що не розкривається, але підписання угоди може відбутися найближчими тижнями. 

"Як один з небагатьох французьких ритейлерів, що залишилися в країні, "Ашан" знайшов місцевого покупця для виходу з Росії і щойно вступив у завершальну стадію переговорів. Родина Мюльє (власники мережі, — ред.) вирішила залишитися в Україні, але також планує виїхати з Угорщини", — йдеться у повідомленні.

"Ашан" також прийняв політичне рішення залишитися в Україні, де у французького ритейлера 43 магазини, половина з яких — гіпермаркети.

Нагадаємо, шведський музичний сервіс Spotify остаточно припинив роботу у Росії. Компанія ліквідувала свою російську юридичну особу 14 грудня минулого року.

Також німецький виробник будівельних матеріалів Knauf повністю пішов з ринку РФ. Компанія є світовим лідером з виробництва гіпсу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.10.2024 16:59