Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Військові КНДР на війні з Україною: Путін нарешті зірвав мовчанку

Російський диктатор Володимир Путін вперше відреагував на повідомлення щодо відправлення в його країну військових КНДР для участі у війні проти України.

Про це глава Кремля заявив на підсумковій прес-конференції саміту БРІКС у Казані, пишуть російські ЗМІ.

Путін відповів на питання журналіста американської телекомпанії NBC. Він зазначив, що присутність північнокорейських військових показують супутникові знімки. "Що вони тут роблять? — запитав журналіст. – І чи не є це серйозною ескалацією конфлікту?"

Російський диктатор вкотре вигадав, що "не дії Росії призвели до ескалації" і звинуватив країни Заходу в тому, що вони допомагають воювати Україні.

Путін також нагадав, що Держдума ратифікувала договір про "всеосяжне стратегічне партнерство" з КНДР, що був підписаний ним у Пхеньяні влітку 2024 року. Угода передбачає "надання взаємної допомоги в разі агресії" проти одного з його учасників.

"Подивимося, як розвиватиметься цей процес", — додав глава Кремля.

Раніше розвідка Південної Кореї повідомляла, що Північна Корея відправила до Росії три тисячі військових для підтримки окупантів на війні проти України, а також намагається ізолювати сім'ї відібраних солдатів в певному місці, щоб інформація не поширювалася.

Пізніше інформацію про кілька тисяч північнокорейських військових у Росії підтвердив Білий дім, а також заявив, що військові КНДР, у разі участі у війні проти України, стануть законними цілями так само як і російські.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що Північна Корея надала Росії свої війська через фінансову вигоду. Зокрема, українська розвідка й раніше фіксувала присутність військових цієї країни на окупованих територіях. За його словами, Північна Корея є дуже бідною країною.

Як повідомили в Головному управлінні розвідки, надісланих Пхеньяном у Росію солдатів комплектують амуніцією, постіллю, зимовим одягом та взуттям, а також гігієною. Зокрема, кожному північному корейцю Москва, відповідно до установлених норм, щомісячно виділятиме 50 метрів туалетного паперу та 300 грамів мила.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Інтерв'ю, 24.10.2024 19:38