Фото: Офіс президента

Розробка внутрішнього Плану посилення України та підготовка до опалювального сезону: Зеленський провів Ставку

У четвер, 24 жовтня, президент Володимир Зеленський провів Ставку верховного головнокомандувача. На засіданні гарант підтвердив розробку внутрішнього Плану посилення України, який охоплює оборону, економіку та соціальну політику.

Про це гарант повідомив на своїй сторінці у Telegram.

"За підсумками сьогоднішнього засідання доручив членам Ставки підготувати визначені частини нашого внутрішнього Плану посилення України. Поряд із Планом перемоги маємо опрацювати всі необхідні кроки України, які забезпечать нашій державі внутрішні результати", — зазначив він.

За його словами, План стосуватиметься фронту, оборонно-промислового комплексу, економіки та фінансів, інформаційної сфери, забезпечення справедливості, регіональної роботи та інших стратегічних галузей. За організацію цієї роботи відповідатиме секретар РНБО. 

Також на засіданні детально обговорили підготовку до опалювального сезону з погляду безпеки, відновлення та роботи з партнерами.

"Доповідали урядовці — Мінрегіон та Міненерго. Також — Повітряні сили. Особлива увага — до підготовки прикордонних і прифронтових громад", — поінформував Зеленський.

Учасники засідання обговорили також довгострокові енергетичні рішення, які дадуть Україні більше стійкості. Зокрема, президент дав чіткі доручення, які мають бути виконані до початку зими. Гарант заслухав доповіді Міноборони та військових щодо комплектації бригад, підготовки.

"Був звіт щодо будівництва фортифікацій. Є напрямки, які мають бути посилені", — додав він.

Нагадаємо, 16 жовтня президент Володимир Зеленський у залі Верховної Ради представив План перемоги України. Він складається з п'яти пунктів та містить три таємні додатки. Під час свого виступу у парламенті президент заявив, що для завершення війни у 2025 році потрібна підтримка Плану перемоги України з боку партнерів. При цьому Російська Федерація має бути присутньою на наступному Саміті миру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.10.2024 17:27