Сергій Никифоров. Джерело: Вікіпедія

У Зеленського відреагували на повідомлення ЗМІ, що сім країн НАТО проти запрошення України до Альянсу

Офіс президента наголосив на активній підтримці України більшості країн-членів НАТО. Там заперечили інформацію, яку поширили деякі ЗМІ, про те, що сім країн виступають проти запрошення України до Альянсу.

Про це повідомив прес-секретар Офісу президента України Сергій Никифоров, який дав із цього приводу коментар для українських ЗМІ.

"Інформація про те, що сім країн виступають проти запрошення України до НАТО не відповідає дійсності. Ці чутки вигідні тим, хто хоче створити хибне враження, наче вступ України не має широкої підтримки серед членів Альянсу", — зазначив він.

За його словами, насправді ідею запрошення України підтримує абсолютна більшість країн-членів, а щодо решти ведеться активна робота з адвокації.

"Запрошення — це перший пункт Плану перемоги президента України та надійний шлях до справедливого та тривалого миру", — акцентував прес-секретар Офісу президента України.

Сергій Никифоров підсумував, що Володимир Зеленський презентував План перемоги міжнародним партнерам, українському парламенту та спільноті, представникам ЗМІ та громадянського суспільства, та консолідує їхні зусилля, щоби наблизити запрошення України до НАТО.

Раніше видання Politico опублікувало статтю, в якій серед тих, хто проти запрошення України в НАТО, назвало США, Німеччину, Словаччину, Угорщину, Бельгію, Іспанію та Словенію.

Нагадаємо, декілька днів тому президент Володимир Зеленський заявив під час зустрічі з журналістами, що вступ України до Північноатлантичного альянсу підтримує більшість країн НАТО. Проте в декількох держав залишається стримана позиція.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.10.2024 12:38