Фото: vsn.ua

Поліція відкрила одразу два кримінальні провадження через конфлікт місцевих та ТЦК у Ворохті

Через конфлікт між групою місцевих мешканців та представниками Територіального центру комплектування і соціальної підтримки, який стався у місті Ворохта 4 липня, правоохоронці розпочали одразу два кримінальних провадження.

Про це повідомила прес-служба поліції Івано-Франківської області.

"За фактом протиправних дій слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 1 ст. 114 - 1 (Перешкодження законній діяльності Збройних сил України) Кримінального кодексу України", — наголосили поліцейські.

Як встановило слідство, під час конфлікту постраждав 47-річний військовослужбовець. Він отримав тілесні ушкодження, а також пошкоджено його автівку.

Що відомо про конфлікт між ТЦК та місцевими у Ворохті

У четвер, 4 липня, місцеві жителі перекрили дорогу та заблокували роботу працівників територіального центру комплектування (ТЦК) та соціальної підтримки (СП). Громадяни вимагали прибрати блокпост, встановлений при в'їзді до Ворохти.

За словами громадян, блокпост відлякує туристів, а село втрачає доходи. Мітинг, який влаштували місцеві, переріс у бійку.

Своєї чергою у ТЦК заявили, що блокпост, який заважав громадянами, після конфлікту прибрали, але військовослужбовці ТЦК будуть і надалі будуть перевіряти документи осіб, які приїжджають у місто.

"Жителі Ворохти почали конфлікт. Напали на військовослужбовця ТЦК та побили його машину. Даний військовослужбовець був поранений та воював за "побідних осіб". Така подяка. Нам не зрозуміло, проти чого протестують місцеві жителі? Проти своїх же односельчан, які воюють зараз і захищають нашу країну? Проти сотень тисяч чоловіків, які ризикують життям і воюють за нашу державу? Можливо, місцеві протестують взагалі проти України? Ці питання риторичні", — зазначили в ТЦК. 

Нагадаємо, 11 червня в Книжківці Хмельницької області чоловік із ножем напав на працівника ТЦК. Це відбулося під час перевірки документів. Нападника затримали, тривають слідчі дії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 05.07.2024 08:20