Фото: Нацполіція

Поліція затримала шахраїв, які продавали дієтичну добавку під виглядом ліків (фото, відео)

Співробітники Міністерства внутрішніх справ викрили 24-річного мешканця Харківщини та його 26-річну спільницю, які замість лікарського засобу продавали дієтичну добавку. Зловмисники використовували фото очільника Міністерства охорони здоров'я Віктора Ляшка для продажу неіснуючих ліків.

Про це повідомляє Нацполіція.

Для продажу нібито ліків створили та адміністрували декілька інтернет-ресурсів з продажу товару. Також фігуранти запустили в соцмережах масштабну рекламну кампанію щодо продажу лікарських засобів у рамках реалізації неіснуючої програми Міністерства охорони здоров’я за зниженими цінами.

"При цьому експлуатувалося змінене зображення очільника виконавчого органу з "лікарським засобом". Цільовою аудиторією фейкової реклами були передусім люди літнього віку, малозахищені верстви населення. Поліцейські заблокували шахрайські ресурси та провели низку обшуків на території Харківської та Закарпатської областей. Вилучено понад 50 тисяч коробок з дієтичними добавками, комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які використовувалися у злочинній діяльності", — йдеться в повідомленні.

Слідчі Головного слідчого управління Нацполіції відкрили кримінальне провадження через шахрайство. Злочинцям загрожує до п’яти років позбавлення волі. 

Нагадаємо, подружжя підприємців із Києва отримало підозру через шахрайство в особливо великих розмірах. Ними було виготовлено боєприпаси, які непридатні для використання. Міноборони не допустило партію до застосування у Збройних силах України. Слідство розглядає можливу причетність окремих службових осіб Міністерства оборони до вчинення цього кримінального правопорушення. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 15.08.2023 17:30