Фото: tadviser.ru

Польща припиняє закупівлю українського зерна: що сталось

На польському ринку зерна виникли серйозні проблеми через імпорт української культури. Сусідня країна намагається виправити ситуацію з цінами на внутрішньому ринку.

Про це заявив міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус, пише Polskie Radio.

"Українська сторона виступила з пропозицією на деякий час сильно обмежити, а на цей момент навіть повністю припинити надходження зерна до Польщі. Про транзит не йдеться — він дуже уважно контролюватиметься", — заявив польський міністр на брифінгу.

Він подякував чиновнику з України Миколі Сольському за готовність разом розв'язувати проблему, що виникла на польському ринку зерна.

"Ми, ймовірно, зустрінемося у п'ятницю (14 квітня, — ред.). Ми підпишемо документ, який визначить те, що ми сьогодні встановили, про що ми сьогодні домовилися. Це буде документ, який реалізовуватиметься спільно українською та польською сторонами", — додав Телус.

Своєю чергою Сольський уточнив, що Україна утримається від експорту пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику до Польщі до нового сезону. Процес відновиться лише у разі дозволу Варшави.

"Ми розраховуємо на максимально конструктивну позицію польської сторони при транзиті українського зерна до польських портів та портів інших країн ЄС", — заявив український міністр.

Сольський також запевнив, що сторони домовилися про ще одну зустріч на початку літа.

Нагадаємо, у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Одеській області СБУ ліквідувала масштабну корупційну схему. Учасники оборудки вимагали гроші з представників компаній, які експортують українську агропродукцію у межах "зернової угоди".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 07.04.2023 17:21