Володимир Зеленський і Анджей Дуда. Джерело: Telegram-канал президента України

Польща відмовила Україні в наданні південнокорейської зброї: Дуда пояснив причину

Україна просила надати зброю, яку Польща закупила в Південній Кореї. Однак Варшава на офіційному рівні відмовила в такому проханні, пославшись на те, що озброєння потрібне для оборони Польщі.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда, якого цитує RMF 24. Журналісти зазначили, що польський президент зараз перебуває з візитом у Південній Кореї.

Там його запитали, чи може Польща надати Україні зброю, яку закупили у Сеулі, за умови, що Південна Корея вирішить передати зброю Україні.

"Не розглядається сценарій, за яким ми би комусь передали зброю, яку нещодавно закупили на мільярди злотих із кишень наших платників податків. Ця зброя призначена для безпеки й оборони Республіки Польща", — відповів очільник сусідньої з Україною держави.

За словами президента Польщі, Україна насправді зверталася з відповідним проханням, але Дуда офіційно відмовив у такій допомозі.

"Моя відповідь чітка — поки я президент, ми не маємо можливості віддавати комусь зброю, яку ми закупили на мільярди доларів із наших спільних кишень, тому що це кишені платників податків. Останніми роками ми мусимо накопичувати озброєння для зміцнення безпеки Польщі", — пояснив Дуда.

Нагадаємо, заступник міністра закордонних справ Польщі Владислав Теофіл Бартошевський заявляв, що його країна хоче ознайомитися з непублічними додатками до Плану перемоги. Раніше цей документ презентував президент України Володимир Зеленський.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.10.2024 16:49