Володимир Зеленський і Анджей Дуда. Джерело: Telegram-канал президента України

У Польщі зробили офіційну заяву щодо таємних додатків до Плану перемоги

Польща хоче ознайомитися з непублічними додатками до Плану перемоги. Минулого тижня цей документ презентував президент України Володимир Зеленський.

Про зацікавлення Планом перемоги розповів заступник міністра закордонних справ Польщі Владислав Теофіл Бартошевський в інтерв’ю виданню РАР.

Як відомо, презентуючи План перемоги, Зеленський казав, що його повний текст оприлюднюватися не буде, а таємні додатки до окремих його пунктів отримають лише певні партнери, від яких залежить його виконання.

Бартошевський зауважив, що Польща не входить до списку країн, які отримали повну інформацію про План перемоги.

"Ми надали Україні військову допомогу у найважливіший спосіб, тому що коли Німеччина говорила про те, щоби відправити їм каски, ми відправили їм 320 танків. Тому наш внесок, очевидно, був значним, особливо на початку, коли його найбільше потребували", — наголосив заступник міністра закордонних справ Польщі.

Він наголосив, що саме тому "з усією впевненістю ми повинні мати доступ до цих файлів".

"Безумовно, Міністерство закордонних справ Польщі буде розмовляти на цю тему з українською стороною, тому що ми перебуваємо в постійному контакті", — підсумував Бартошевський.

Раніше президент Володимир Зеленський представив свій План перемоги, який складається із п’яти пунктів. Перший передбачає невідкладне запрошення України у НАТО.

Нагадаємо, що 19 жовтня Володимир Зеленський подякував Франції за підтримку Плану перемоги. Український президент закликав працювати з іншими партнерами для спільного бачення щодо завершення війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.10.2024 21:20