Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

Польща відмовляється передавати Україні Patriot, розміщений на її території

Варшава вважає небезпечним кроком передачу Україні системи протиповітряної оборони Patriot, яка розміщена на польській території.

Про це заявив очільник Бюро національної безпеки Польщі Яцек Сєвєра, пише Radio ZET.

На питання стосовно передачі Києву американської системи ППО Patriot посадовець дав однозначну негативну відповідь. За його словами, переміщення батареї Patriot до України це "дуже небезпечно", адже це призведе до зниження безпеки Польщі.

Також він додав, що інформація, яка надходить з американських ЗМІ стосовно нібито перекидання польської батареї Patriot до України, викликає занепокоєння.

"Я попросив зустрічі зі своїм колегою, щоб поговорити про це питання", — наголосив Сєвєра.

Він додав, що повітряний простір його країни за останні два роки було порушено тричі. Це коштувало життя двох громадян Польщі. Також Сєвєра зазначив, що через польську територію проходить більша частина військової допомоги для України.

Варто наголосити, що польське видання провело опитування серед своїх читачів щодо передачі систем Patriot Польщі Україні. Лише 19% опитаних проголосували за, водночас 81% респондентів проголосували проти передачі польських систем ППО Україні.

Опитування поляків

Джерело: Radio ZET

Нагадаємо, 13 червня міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус перед початком зустрічі міністрів країн НАТО у Брюсселі заявив, що його країна передає Україні, з урахуванням третьої системи протиповітряної оборони Patriot, чверть власного запасу цих установок. Посадовець наголосив, що передати більше систем ППО Patriot Берлін не може.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.06.2024 01:27