Володимир Зеленський і Борис Пісторіус. Джерело: president.gov.ua

Зеленський у Німеччині оглянув батарею Patriot, яку передадуть Україні (фото)

У вівторок, 11 червня, президент України Володимир Зеленський у Німеччині оглянув батарею Patriot. Саме її передадуть нашій країні. Крім того, він зустрівся з українськими воїнами, які на ній навчаються.

Про це повідомив Офіс президента України.

Під час робочого візиту до Німеччини Володимир Зеленський разом із міністром оборони цієї країни Борисом Пісторіусом відвідали 21 зенітно-ракетну групу в Заніці. На її базі українські захисники тренуються для роботи на зенітному ракетному комплексі Patriot.

Український президент оглянув систему, яку Німеччина після завершення навчання екіпажу передасть Україні. Зеленський подякував канцлеру Шольцу, Німеччині та всьому німецькому народу за новий оборонний пакет на загальну суму понад 700 мільйонів євро. Він відзначив і передачу Німеччиною ще однієї системи Patriot, і якісні німецькі системи IRIS-T.

"Дуже важливий аспект, що ви скоротили час щодо виробництва та тренування на цих системах. Бо зараз цей час вимірюється життями наших людей. І те, що ви скоротили дні, іноді тижні, ми пам’ятатимемо десятиліттями", — наголосив він.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус оголосив, що до нового пакета увійшли розвідувальні та ударні дрони, стрілецька та снайперська зброя, РПГ, а також 100 додаткових ракет до систем Patriot, які Німеччина передасть разом із Данією, Норвегією та Нідерландами.

"Використовуючи ці ракети, українські військові, які зараз тренуються тут, незабаром зможуть захищати інфраструктуру та зберегти життя українців", — сказав міністр.

Президент також ознайомився з процесом навчання, поспілкувався з українськими захисниками та відзначив їх державними нагородами.

"Мені дуже приємно почути, що наші хлопці талановиті, раніше вони працювали на системах ППО радянського виробництва, але дуже швидко навчаються. І, що дуже важливо, вони мають досвід війни й обмінюються ним із німецькими колегами, навчають один одного. Мені як резиденту нашої держави приємно це чути", — зазначив Володимир Зеленський.

Він наголосив, що частина з цих воїнів — із тимчасово окупованих територій. І вони дуже мотивовані, бо хочуть якомога швидше повернути свій дім.

Нагадаємо, що на полях Ukraine Recovery Conference 2024 у Берліні Володимир Зеленський провів зустріч із прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Український президент відзначив лідерство Нідерландів в ініціативі щодо постачання нашій країні систем Patriot у найкоротші терміни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.06.2024 22:56