Борис Пісторіус. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Німеччина передасть Україні 100 ракет для Patriot: заява Пісторіуса

Німеччина спільно з іншими союзниками надає Україні 100 ракет для систем протиповітряної оборони Patriot. При цьому понад 30 таких ракет-перехоплювачів уже передали.

Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час спільної прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським.

Німецький посадовець зазначив, що він нещодавно їздив до Одеси та побачив наслідки російських ударів по місту, а також оголосив про новий пакет військової допомоги.

"Особливо після того, як я побачив, наскільки критично важливою є протиповітряна оборона України для виживання, сьогодні я маю задоволення оголосити про постачання значної кількості перехоплювачів для Patriot — однієї сотні", — пояснив міністр.

За його словами, ракети для Patriot Німеччина передає в рамках ініціативи, у якій беруть участь Данія, Нідерланди та Норвегія.

"32 з цих перехоплювачів вже передано за останні два дні, а решту 68 надамо найближчими тижнями", — розповів Пісторіус.

Він акцентував, що такі постачання допоможуть захистити українську інфраструктуру та життя мирних людей.

Раніше Німеччина вже передала Україні дві системи протиповітряної оборони Patriot. Також у квітні німецька влада анонсувала надання ще третьої батареї.

Нагадаємо, що на полях Ukraine Recovery Conference 2024 у Берліні Володимир Зеленський провів зустріч із прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Український президент відзначив лідерство Нідерландів в ініціативі щодо постачання нашій країні систем Patriot у найкоротші терміни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.06.2024 20:37