Фото: facebook.com/JaroNadPublic

Польща запустить масштабне виробництво пускових установок Patriot: на яку кількість підписано контракт

У понеділок, 12 серпня, Польща підписала контракт із Raytheon Polska та PGZ Huta Stalowa Wola на виробництво 48 пускових установок M903, що входять до складу систем протиповітряної оборони Patriot. Вартість угоди становить 1,23 мільярда доларів.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву міністра оборони країни Владислав Косіняк-Камиш.

"Ці пускові установки будуть вироблятися в Польщі", — заявив посадовець під час візиту до Сохачова в центральній Польщі.

Як зазначає Reuters, вторгнення Росії в Україну у 2022 році зробило оборону пріоритетом для країн східного флангу НАТО, і Польща цього року збільшила витрати приблизно до 4% від ВВП, прагнучи зміцнити свої збройні сили.

Нагадаємо, у травні в Польщі повідомили, що не зможуть надати Україні систему протиповітряної оборони Patriot. Варшава тільки починає отримувати замовлені декілька років тому американські зенітно-ракетні комплекси.

Ще у квітні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що його команда виявила понад 100 доступних Patriot — у деяких сусідніх країнах є більше однієї батареї, яка охороняє порт чи аеродром. Україні потрібно 25 таких систем, щоб створити повний повітряний щит над Україною, але Кулеба спочатку зосереджений на тому, щоб якнайшвидше отримати сім. За його словами, це дозволить охопити найбільші міста України й залишити хоча б одне вільне, щоб бути ближчим до поля бою, де російська авіація завдає ударів по українських військах на землі, використовуючи керовані бомби.

Також Дмитро Кулеба наголошував, що системи протиповітряної оборони Patriot, які розташовані в Польщі, можуть прикрити західні області України. Такий розвиток подій розглядали союзники нашої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.08.2024 15:42