Фото: соцмережі

Помер актор, який знімався у фільмах про "Гаррі Поттера"

У четвер, 28 вересня, помер актор Майкл Джон Гембон, який зіграв професора Альбуса Дамблдора у фільмах "Гаррі Поттер". Йому було 82 роки.

Про це пише BBC із посиланням на родину актора.

Відомо, що Майкл Джон Гембон помер у лікарні через пневмонію. Біля хворого до останньої хвилини його життя перебували дружина Ганна Гембон та син Майкл.

"Коханий чоловік і батько Майкл мирно помер у лікарні після нападу пневмонії, поруч зі своєю дружиною Енн і сином Фергюсом, які стояли біля його ліжка. Майклу було 82 роки. Ми просимо вас поважати нашу конфіденційність в цей непростий час і дякуємо вам за ваші повідомлення підтримки та любові", — зазначено в заяві від імені дружини актора.

Що відомо про Майкла Гембона

Гембон народився у 1940 році в Ірландії. У п'ятирічному віці переїхав до Англії. Популярність, як актор він здобув після початку роботи у Британському національному театрі під керівництвом Лоуренса Олів'є.

Фото: ВВС

Він став найбільш відомим завдяки ролі професора Альбуса Дамблдора в шести з восьми фільмів про "Гаррі Поттера". Майкл Гембон також знявся у фільмі "Фантастичний містер Фокс", зіграв французького детектива Мегре та знявся у фільмі "Співаючий детектив".

Нагадаємо, 27 вересня в тимчасово окупованому Криму помер відомий історик, телеведучий та письменник Олекса Гайворонський. Кілька років він боровся з важкою хворобою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 28.09.2023 15:18