Володимир Бочкарьов. Джерело: Національний антарктичний науковий центр

Помер письменник та дослідник Антарктиди Володимир Бочкарьов

У неділю, 4 серпня, помер відомий журналіст, письменник, дослідник Антарктиди та головний редактор і засновник журналу "Експедиція ХХІ" Володимир Бочкарьов. Його серце зупинилося у віці 85 років.

Сумною новиною поділилися у Національному антарктичному науковому центрі.

"Із превеликим сумом дізналися, що 4 серпня не стало Володимира Івановича Бочкарьова — багаторічного прес-секретаря і керівника редакційно-видавничого відділу Національного антарктичного наукового центру, засновника і головного редактора журналу "Експедиція ХХІ", відомого українського журналіста і письменника", — йдеться у дописі.

Колектив Національного антарктичного наукового центру висловлює глибоке співчуття близьким і друзям Володимира Івановича.

Що відомо про Володимира Бочкарьова

У науковому центрі підкреслили, що Бочкарьов був "людиною енциклопедичних знань з тонким почуттям гумору". Практично до останніх днів він залишався активним та продовжував працювати.

Володимир Бочкарьов був учасником антарктичних експедицій і розвивав зацікавлення Антарктикою в дорослих і в молоді. Також він був членом Спілки журналістів України, нагороджений її золотою медаллю "За особливі заслуги".

Письменник написав численні статті. Серед його творчої спадщини — книга "Соло для Антарктиди… з оркестром" із захопливим сюжетом про п'яту українську експедицію в Антарктику на судні "Горизонт" (2000 рік).

Володимир Бочкарьов

Володимир Бочкарьов. Джерело: Національний антарктичний науковий центр

Нагадаємо, у липні на 79 році життя помер український кінорежисер Олег Фіалко. Він відомий за фільмами "Повернення Баттерфляй" та "Імітатор", які принесли йому широке визнання. Фіалко був активним членом Спілки кінематографістів та залишив значний слід в українському кіно.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.08.2024 16:40