Олег Фіалко. Джерело: "Детектор Медіа"

Помер відомий кінорежисер Олег Фіалко

Український кінорежисер Олег Фіалко помер на 79 році життя. Він відомий за фільмами "Повернення Баттерфляй" та "Імітатор", які принесли йому широке визнання. Фіалко був активним членом Спілки кінематографістів та залишив значний слід в українському кіно.

Про це повідомив "Детектор Медіа".

"Місяць тому він відзначив свій 78 день народження. Останні роки життя Фіалко провів за кордоном, де отримав підтримку від місцевих мешканців, однак його тривала хвороба виявилася непереборною", — йдеться в повідомленні.

Колишній голова Національної спілки кінематографістів України Сергій Тримбач підтвердив журналістам, що кінорежисер Олег Фіалко помер за кордоном.

Голова Національної спілки кінематографістів України Сергій Борденюк відзначив, що спілка всіляко сприятиме проводам Олега Фіалка, проте подробиці прощання поки що невідомі.

"Олег завжди відчував пульс сучасного дихання. Він стратегічно дивився вперед… Ми були люди різних поколінь, але багато в яких речах ми в камертоні відчували один одного", — сказав Сергій Борденюк.

Відомо, що Сергій Борденюк спілкувався з Олегом Фіалком в його останній день народження.

"Світла Памʼять, Олеже Борисовичу Яскрава багатогранна незабутня особистість Назавжди залишиться в памʼяті розмова в останній день народження, де Ви, тяжко хворіючи, намагалися триматися колишнім Олегом. Вдячність спілчанам, які щиросердно допомагали Вам у цей період", — написав Борденюк на своїй сторінці у Facebook.

Олег Фіалко здобув дві вищі освіти — кінознавчу та режисерську. За свою кар'єру він створив низку фільмів, серед яких "Повернення Батерфляй" (1982), що розповідає про життя оперної співачки Соломії Крушельницької. Цей фільм приніс режисеру широке визнання завдяки психологічному глибинному підходу та майстерній роботі.

Серед інших помітних робіт режисера — соціальна драма "Пробивна людина", сатиричний фільм "Імітатор" (1990) та дослідження людських характерів у стрічці "Бич Божий" (1988).

Фіалко був активним членом Спілки кінематографістів, де його артистичні виступи та стратегічне мислення залишилися в пам'яті багатьох колег.

Український режисер і сценарист Наріман Алієв назвав Олега Фіалка своїм учителем.

"На 79 році пішов з життя кінорежисер і сценарист Олег Борисович Фіалко. Він був моїм вчителем, наставником та в багатьох речах орієнтиром. Він був хорошою людиною з якою мені дуже пощастило по життю. Дякую Вам за все. Спочивайте з миром", — зазначив Алієв.

Нагадаємо, що на початку лютого цього року в Одесі на 83-му році життя помер народний артист України, актор театру та кіно, а також телеведучий Анатолій Дриженко.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.07.2024 15:59