Фото: Український драматичний театр

Помер ведучий програми для дітей "Казки діда Панаса"

В Одесі на 83-му році життя помер народний артист України, актор театру та кіно, а також телеведучий Анатолій Дриженко.

Про це повідомила прес-служба Одеського академічного музично-драматичного театру ім. В. Василька.

"Колектив театру імені В. Василька з глибоким сумом сповіщає про непоправну втрату — на 83-му році життя зупинилося серце видатного митця — народного артиста України Анатолія Миколайовича Дриженка", — йдеться у повідомленні.

Прощання з актором відбудеться 2 лютого о 10:30 на сцені театру, де він працював.

"Понад півстоліття корифей театру, провідний майстер Одеської української сцени, відомий артист театру та кіно дарував людям радість своєю творчістю. Мудрий, енергійний, щирий, щедрий Анатолій Миколайович був центром — душею колективу", — наголосили у театрі.

Що відомо про Анатолія Дриженко

Анатолій Дриженко народився 12 березня 1941 року у селі Олянине Черкаської області. Навчався на акторському факультеті Київського університету імені Карпенка-Карого. Дриженко почав працювати у трупі Одеського українського музично-драматичного театру в 1964 році. Зіграв понад сто ролей.

У віці 39 років актор був відзначений званням Заслуженого артиста України, а в 52 роки він став Народним артистом України.

Анатолій Дриженко

Фото: Одеський академічний український музично-драматичний театр ім. В. Василька

На початку 2000-х років Дриженко викладав розвиток мови та акторську майстерність в одній з одеських шкіл. На одеському телебаченні (каналі "ГЛАС") вів дитячу телепередачу "Казки діда Панаса".

Дриженко

Фото: соцмережі

Також Дриженко знімався в радянських, російських та українських фільмах ("Посилання для Світлани", "Хліб дитинства мого", "Михайлюки", "Золоте теля", "Ліквідація"). 

Донька артиста Олена Головіна — також актриса театру та кіно. Вона працює в Одеському академічному музично-драматичному театрі.

Нагадаємо, 21 січня помер актор Євген Хаїт, який грав у команді "Одеських джентльменів" та був сценаристом популярного "Джентльмен-шоу".

Також  9 січня у віці 70 років помер естрадний співак і народний артист України Віталій Білоножко.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.02.2024 09:21