Сергій Савелій. Фото: архів Сергія Савелія

Помер легендарний спортивний коментатор та журналіст Сергій Савелій

Помер український журналіст та коментатор Сергій Савелій. Йому було 68 років.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на рідних журналіста.

Причину смерті коментатора не називають. Проте у виданні уточнили, що останнім часом він боровся із захворюванням. Про деталі прощання буде повідомлено додатково.

Що відомо про Сергія Савелія

Сергій Савелій понад 40 років працював на Громадському мовленні, з них 37 — у спортивній редакції. За свою кар'єру журналіст встиг висвітлити 10 Олімпійських ігор з місця подій, зокрема коментував першу в історії незалежної України церемонію відкриття Олімпіади — 1994 року в Ліллегаммері.

Також він коментував перший матч в історії чемпіонату України з футболу.

У 2005 році отримав відомчу відзнаку "Почесний працівник Національного телебачення України". У 2009 році був відзначений почесним званням "Заслужений журналіст України" (2009).

До того ж мав нагороду AIPS (Міжнародної асоціації спортивної преси) за роботу на 10 Олімпіадах — зменшена копія олімпійського факела Лондона(2012).

Нагадаємо, у віці 75 років після тривалої боротьби з онкологічним захворюванням помер колишній головний тренер збірної України з футболу Михайло Фоменко. Він вихованець сумського футболу, свого часу він успішно виступав за київське "Динамо", а в часи Незалежності працював наставником "синьо-жовтих"

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.05.2024 16:03