Фото: taniavolobueva / Shutterstock.com

Помер знаменитий французький актор Ален Делон

У неділю, 18 серпня, помер зірковий актор Ален Делон. Відомому французу було 88 років.

Про це повідомляє Paris Match.

За даними джерела, Делон відійшов у вічність в оточенні дітей і сім'ї у своєму будинку у французькій комуні Душі. Наразі не оголошено інформації про дату і час церемонії прощання з актором.

Що відомо про Алена Делона

Ален Делон — французько-швейцарський актор кіно та театру, кінопродюсер, сценарист і режисер. Ветеран першої індокитайської війни. Вважається не лише зіркою та секс-символом європейського кінематографа, а й "найкрасивішим актором кіно за всю історію". Його кар'єра почалася 1957 року. Один із найпопулярніших акторів французького кіно, знімався у фільмах, які загалом зібрали близько 134 мільйонів глядачів у кінотеатрах, що зробило його популярнішим за Луї де Фюнеса та Жана-Поля Бельмондо. Делон грав разом з такими видатними акторами, як Жан Габен, Бріжіт Бардо, Ентоні Квінн, Ліно Вентура, Катрін Деньов тощо. Велика кількість фільмів стали "класикою".

Хоч актор не знімався в Голлівуді постійно, він відомий як у Сполучених Штатах, так і в Європі, а також в Азії, де розгорнув підприємницьку діяльність. Офіцер ордену Почесного легіону, у 1985 році отримав премію "Сезар" за найкращу чоловічу роль у фільмі "Наша історія" та "Пальму честі" на Каннському кінофестивалі 2019 року за кар'єрні досягнення.

У 2019 році Делон переніс інсульт. До цього він часто скаржився на головні болі і проходив лікування в американському госпіталі Нейї-сюр-Сен під Парижем. У березні 2022 року в ЗМІ з'явилися новини про те, що артист зважився на евтаназію. Про це публіка дізналася від сина знаменитості, Ентоні, який зізнався в інтерв'ю, що між ним і батьком відбулася відверта розмова, в якій останній озвучив свої плани.

Нагадаємо, 13 липня у віці 53 років відійшла у вічність американська акторка Шеннен Догерті, яка зіграла головні ролі у популярних серіалах "Район Беверлі-Гіллз" та "Всі жінки — відьми" Шеннен Догерті. Жінка боролася з раком.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 18.08.2024 10:59