Фото: Генштаб ЗСУ

Понад 10 ударів по "кублах" рашистів: ЗСУ знову потужно атакували окупантів

Протягом минулої доби українські військові завдали потужних ударів по ворогу. Зокрема, авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження ворога.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Також наші бійці чотири рази угатили по позиціях зенітно-ракетних комплексів рашистів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два райони зосередження живої сили, склад боєприпасів, позицію зенітно-ракетного комплексу, а також три інші важливі об’єкти противника.

Відбиті атаки ворога

За даними Генштабу, за минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Кремінна, Шипилівка і Білогорівка Луганської області та Красна Гора, Бахмут, Іванівське і Парасковіївка на Донеччині.

Злочини рашистів

До того ж, Генштаб повідомив і про злочини російських загарбників на окупованих територіях. Так, у Мелітополі колаборантам, які працюють в окупаційній адміністрації, запропоновано зректись громадянства України, написавши відповідну заяву.

У окремих населених пунктах тимчасово зайнятої Запорізької області російські окупанти продовжують чинити тиск на місцевих жителів, запроваджують комендантські години, проводять перевірки помешкань.

А у Старобільську Луганської області хірургічне відділення місцевої лікарні облаштоване під військовий шпиталь у зв’язку з великою кількістю поранених окупантів. Трохи раніше в окремих населених пунктах Луганської області відзначалась робота мобільних крематоріїв противника.

Нагадаємо, ввечері 9 лютого розпочався масований ракетний удар РФ по Україні. За даними ЗСУ, до 12:00 10 лютого Росія випустила понад 100 ракет. Вибухи чули у Києві, Харкові, Кривому Розі, Хмельницькому, Вінниці, Івано-Франківську, а також у Львівській, Одеській, Дніпропетровській, Запорізькій та Полтавській областях.

У період із 21:50 9 лютого до 12:00 10 лютого РФ випустила 71 крилату ракету та до 35 ракет комплексу С-300. Водночас ворог застосував сім ударних БпЛА типу Shahed.

Президент Володимир Зеленський прокоментував масований ракетний обстріл 10 лютого. Гарант наголосив, що російські ракети на території Молдови та Румунії — це виклик НАТО, колективній безпеці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.02.2023 07:26