Фото ілюстративне. Джерело: kurs.com.ua

Понад 100 європейських політиків закликають американців схвалити допомогу Україні

Понад 100 високопоставлених політиків із різних країн Європи у вівторок, 12 грудня, скерують спільний лист своїм колегам у США з проханням до Конгресу надати більше військової допомоги Україні.

Про це повідомив Sky News. За інформацією журналістів, відкритий лист підписали представники щонайменше 17 країн. Це представники Франції, Німеччини, Італії, Польщі й Ірландії.

Це вказує на те, що на континенті зростає стурбованість стосовно продовження підтримки України Америкою. У листі політики з ЄС вказують, що чують стурбованість, висловлену їхніми американськими друзями.

"Протягом багатьох років американські лідери, демократи та республіканці, просили європейців узяти на себе більше відповідальності за свою безпеку. Ми згодні з цим законним проханням", — йдеться в листі.

Далі в ньому вказано, що вони зробили в Україну такий самий внесок, як і США, після російського вторгнення. Політики заявили, що військові витрати зросли у всій Європі. Вони також уточнили, що американська військова допомога має вирішальне значення та є невідкладною.

"Перемога Путіна додасть сміливості нашим ворогам у всьому світу: вони спостерігають і сподіваються, що ми втомимося. Українці воюють, тому нам не потрібно цього робити", — йдеться в листі.

Серед тих, хто підписався, — Бенджамін Хаддад, французький депутат від партії президента Еммануеля Макрона, Майкл Рот із Німеччини, голова комітету у закордонних справах Бундестагу, і його італійський колега Джуліо Тремонті.

Нагадаємо, що сьогодні координатор Ради національної безпеки США при Білому домі Джон Кірбі під час брифінгу заявив, що Сполучені Штати Америки, ймовірно, оголосять новий пакет військової допомоги Україні. Це станеться до кінця грудня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.12.2023 23:13