Джон Кірбі. Джерело: Пентагон

Встигнути до кінця грудня: США запланували ще один пакет військової допомоги Україні цього року

Сполучені Штати Америки, ймовірно, оголосять новий пакет військової допомоги Україні. Це станеться до кінця грудня.

Про це заявив координатор Ради національної безпеки США при Білому домі Джон Кірбі під час брифінгу.

Журналісти поцікавилися у Кірбі, чи оголосить президент Джо Байден про новий пакет військової допомоги Україні під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, яка відбудеться завтра, 12 грудня.

"Я не хочу випереджати президента, але, як ви знаєте, у нас залишилося не так багато тижнів цього року, щоби надати допомогу Україні в забезпеченні безпеки. Так що я очікую, що ми оголосимо про додаткову допомогу до кінця місяця", — зазначив Кірбі.

Як відомо, у США закінчуються гроші, які призначені для фінансування військової допомоги Україні. У зв'язку з цим президент Джо Байден запросив у Конгресу понад 100 мільярдів доларів, серед яких понад 60 мільярдів доларів для України.

Зараз у Конгресі є розбіжності щодо цього пакету, оскільки республіканці вимагають додати туди пропозиції щодо посилення безпеки кордонів. На цьому тлі президент України Володимир Зеленський перебуває з робочим візитом у США.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон закликав Конгрес США схвалити виділення пакета військової допомоги Україні. За його словами, якщо цього не станеться, тішитимуться лише російський диктатор Володимир Путін та лідер Китаю Сі Цзіньпін.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.12.2023 19:18