Фото: Telegram-канал Сергія Лисака

Понад 20 постраждалих, серед яких п'ятеро — діти: наслідки масованого удару по Дніпропетровщині

Вранці 8 січня війська країни-агресорки здійснили масовану ракетну атаку на Дніпропетровську область. Поранення отримали понад 20 людей.

Про це повідомив очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

За його словами, у Кривому Розі через обстріл рашистів пошкоджені торговельний центр та понад два десятки приватних будинків. До того ж 58-річний чоловік отримав осколкові поранення. Він у задовільному стані. 

Також під вогнем рашистів опинилася і Лозуватська громада Криворізького району. 

"Там також "приліт". Загинула 62-річна жінка. Зруйнована приватна оселя", — наголосив Лисак.

Крім того, росіяни поцілили й по місту Новомосковськ. Вибуховою хвилею перевернуло маршрутку, що проїжджала повз. Пошкоджені три адмінбудівлі, дві заправки, п'ятиповерхівка, авто. Також у місті виникла пожежа, її вже локалізували.

"У місті, попередньо, 24 постраждалих. З них п'ятеро — діти. Хлопчики чотирьох і восьми років. Та дівчата 11, 16 та 17 років. Всі у лікарні в стані середньої тяжкості", — йдеться у повідомленні.

Масований обстріл України 8 січня

Рашисти 8 січня після 06:30 здійснили масований пуск ракет по Україні. Ворожі цілі тримали курс на Полтавщину, Черкащину, Київщину, Кропивницький. У Дніпрі, Кривому Розі, Хмельницькому та Запоріжжі лунали вибухи. Ворог атакував як крилатими ракетами, так і балістикою й гіперзвуковими "Кинджалами".

Зокрема, за інформацією мера Харкова Ігоря Терехова, під час атаки на місто головною ціллю ворога були промислові об'єкти. Внаслідок ворожих ударів поранення отримала одна жінка. Також у місті пошкоджені підприємство та навчальний заклад. До того ж у місті Зміїв Чугуївського району Харківської області зафіксоване влучання у приватний будинок. З-під завалів дістали двох чоловіків, ще одна жінка перебуває під завалами.

Водночас у Запоріжжі внаслідок комбінованої атаки крилатих та балістичних ракет з різних напрямків пролунало загалом п'ять вибухів. Відомо про влучання ракет у житлові райони. Снаряди впали на відкритих територіях та поруч із будинками. Також двоє людей постраждали.

Нагадаємо, вночі 8 січня війська країни-агресорки атакували Одеську область іранськими дронами-камікадзе типу "Шахед". Внаслідок атаки спалахнула пожежа.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.01.2024 09:56