Фото: Анна Білоус / vechirniy.kyiv.ua

Понад 250 млн грн за добу: оприлюднено суму, яку зібрали українці для зруйнованого "Охматдиту"

Менш ніж за добу українці задонатили на відновлення дитячої лікарні "Охматдит" від ініціативи United24 та Monobank понад 250 мільйонів гривень. 

Відповідну інформацію оприлюднив у Telegram-каналі співзасновник Monobank Олег Гороховський.

Про початок збору на відновлення дитячої лікарні було оголошено о 17:40, а вже о 20:38 було повідомлено про збір необхідної суми. До ініціативи долучилися прості українці та бізнесмени.

За словами глави Мінцифри Михайла Федорова, усі гроші будуть спрямовані на відбудову "Охматдиту".

"Ще 100 мільйонів гривень виділено з резервного фонду держави. Дякуємо кожному, хто долучився до збору і допоміг! Кошти, яких буде не вистачати на відновлення, будуть виділені державою", — підкреслив він.

Нагадаємо, 9 липня керівниця Моніторингової місії ООН із прав людини Даніель Белль повідомляла, що є "висока ймовірність" того, що по дитячій лікарні "Охматдит" в Києві відбулося "пряме влучання" російської ракети. Це "одна з найбільш кричущих атак" за час усього повномасштабного вторгнення Росії.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що держава повністю відбудує лікарню "Охматдит". Відновлювальні роботи розпочнуться вже зараз.

Нещодавно посол Німеччини в Україні Мартін Єгер прокоментував ракетний удар російських окупантів по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві. Він заявив, що це війна проти цивільного населення. Такий вигляд, за його словами, має готовність Росії до переговорів і її бажання миру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.07.2024 17:10