Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Уряд шукає нове приміщення для зруйнованої рашистами лікарні "Охматдит"

В результаті російського удару по Києву у понеділок, 8 липня, була зруйнована будівля однієї з найбільших дитячих лікарень "Охматдит". Наразі триває пошук нової локації для медиків та пацієнтів.

Про це повідомив у Telegram-каналі прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За словами посадовця, є влучання в медичні заклади, зокрема зруйнована будівля однієї з найбільших дитячих лікарень "Охматдит" у Києві.

"Наслідки цієї варварської атаки розглянемо на найближчому засіданні уряду. Дав доручення МОЗ, Мінекономіки, Мінфіну невідкладно опрацювати питання щодо виділення коштів для відновлення медичних закладів і допомоги постраждалим", — написав Шмигаль.

Глава Кабміну підкреслив, що на доручення Володимира Зеленського уряд розглядає нові локації для переїзду працівників і пацієнтів "Охматдиту".

Нагадаємо, 8 липня внаслідок терористичної атаки на медичний заклад "Охмадит" у Києві, загинула 30-річна лікарка зі Львова Світлана Лук'янчук. Вона працювала нефрологом.

Своєю чергою міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що російські терористи під час масованого обстрілу столиці 8 липня цинічно влучили по дитячій лікарні "Охматдит". Наразі триває евакуація працівників та дітей з пошкоджених корпусів. В медичному закладі немає світла, водопостачання та кисню.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.07.2024 19:42