Світлана Лук'янчук. Джерело: Telegram Андрія Садового

Внаслідок російської атаки на "Охматдит" загинула 30-річна лікарка зі Львова Світлана Лук'яньчик

У понеділок, 8 липня, внаслідок терористичної атаки на медичний заклад "Охмадит" у Києві, загинула 30-річна лікарка зі Львова Світлана Лук'яньчик. Вона працювала нефрологом.

Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий.

"В "Охматдиті" серед загиблих — 30-річна львів'янка Світлана Лук'яньчик", — написав він у Telegram.

Львівський мер додав, що лікарку, яку вбила Росія, поховають у Львові біля батьків, на Голосківському цвинтарі. Дату прощання наразі не повідомляють.

Що відомо про Світлану Лук'яньчик

Світлана Лук'яньчик народилася у Львові. Дівчина була сиротою. Виховувала її рідна тітка. Закінчила Національний медичний університет імені О.О. Богомольця. Після цього завершила інтернатуру.

В Охматдиті жертва російської атаки працювала дитячим нефрологом.

Варто зазначити, що за даними СБУ, для атаки по лікарні ворог застосував стратегічну крилату ракету Х-101. На місці трагедії знайдено відповідні докази.

Обстріл Києва 8 липня: що відомо

Під час масованого обстрілу Києва в понеділок, 8 липня, російські окупанти запустили ракети в різні райони столиці України, де лунали вибухи та відбулися влучання в об’єкти громадської інфраструктури.

Серед об’єктів, у які влучили російські терористи під час атаки на столицю — дитяча лікарня "Охматдит". Зараз там тривають рятувальні роботи, люди допомагають розбирати завали.

Окрім того, під час масованого обстрілу Києва російські терористи поцілили по житловому будинку Шевченківського району. За словами міського голови Віталія Кличка, внаслідок удару пошкоджені підʼїзди. Один під'їзд зруйновано. Там відбувається евакуація мешканців.

У Голосіївському та Шевченківському районах столиці були зруйновані або пошкоджені три трансформаторних підстанції ДТЕК. Також пошкоджені електромережі.

У другій половині дня ворог здійснив повторну атаку на столицю. Падіння уламків зафіксовано у Дніпровському районі столиці. Відбулося часткове руйнування будівлі медичного центру. Відомо про чотирьох загиблих та трьох травмованих. Інформація уточнюється. На місці працюють рятувальники.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський відреагував на те, що в понеділок, 8 липня, російські терористи знову масовано атакували ракетами Україну. За його словами, Путін і його армія продовжує нести вбивства в Україну та загрожує цілому світу. 

Згодом гарант заявив, що Україна ініціює скликання надзвичайного засідання Радбезу Організації об'єднаних націй після ракетних атак Російської Федерації 8 липня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.07.2024 16:39