Фото: Офіс президента

Понад 70 бойових машин та снаряди для Challenger 2: Британія надасть Україні новий пакет допомоги

Велика Британія виділила Україні новий потужний пакет допомоги. Новий транш військової підтримки Сполучене Королівство надасть спільно із країнами "Великої сімки".

Про це повідомляє Reuters.

Уряд Британії спрямує 65 мільйонів доларів на ремонт обладнання та створення військового реабілітаційного центру в Україні. Крім того, Сполучене Королівство та члени G7 нададуть тисячі додаткових боєприпасів до Challenger 2, понад 70 бойових машин і транспорт для матеріально-технічного забезпечення.

Нова допомога для України фінансуватиметься через Комплексний пакет допомоги НАТО Україні.

"Підтримка прогресу України на шляху до членства в НАТО в поєднанні з формальними, багатосторонніми та двосторонніми угодами та переважною підтримкою членів НАТО надішле сильний сигнал президенту Путіну та поверне мир у Європу", — наголосив прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак. 

До того ж члени "Великої сімки" можуть підписати спільну декларацію, за якою підтримуватимуть Україну протягом наступних років для припинення війни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час саміту НАТО у Вільнюсі Німеччина має намір оголосити про пакет допомоги для України. Зокрема, українській армії можуть передати понад два десятки танків Leopard.

Додамо, 11 липня Франція та Норвегія анонсували нові потужні пакети допомоги Україні. Зокрема, Париж надасть далекобійні ракети, а Осло збільшить розмір своєї військової підтримки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.07.2023 07:59