Фото: Харківська обласна прокуратура

Понівечені будинки та троє постраждалих: наслідки нічного терору Харкова чорними "шахедами" (відео)

Вночі 31 січня війська країни-агресорки атакували Харків іранськими дронами-камікадзе типу "Шахед". Внаслідок обстрілу постраждали троє місцевих мешканців.

Про це повідомила місцева влада. Зокрема, за словами голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, під вогнем рашистів опинилися два райони Харкова.

"Є влучання у приватний житловий будинок в Салтівському районі Харкова. Також зафіксовані пошкодження в Слобідському районі", — розповів Синєгубов.

За його словами, через ворожі обстріли у магазині спалахнула пожежа. До того ж постраждали троє цивільних. У них легкі забої та гостра реакція на стрес.

"Медики екстренки надали допомогу на місці", — зауважив посадовець.

Мер Харкова Ігор Терехов уточнив, що через атаку росіян у Слобідському районі у двох багатоповерхівках вибиті шибки. Також понівечено і автівки місцевих мешканців.

Водночас про наслідки обстрілів розповіли і у Харківській обласній прокуратурі. Зазначається, що у Слобідському районі зафіксовано влучання трьох БпЛА у житловому секторі. Пошкоджено нежитлову будівлю, супермаркет, автомобілі, кафе. Травмовано чоловіка 85 років. У 46-річної жінки гостра реакція на стрес. У Салтівському районі дрон влучив на територію приватного будинку. Господарі будинку — 58-річний чоловік та його 61-річна дружина отримали гостру реакцію на стрес, від госпіталізації відмовились. 

Крім того, Харківська обласна прокуратура опублікувала відео з наслідками ударів по Харкову. На кадрах видно що рашисти били по місту так званими чорними "шахедами".

"Прокурори спільно зі слідчими поліції зібрали уламки БпЛА "Герань-2" та задокументували наслідки збройної агресії РФ... За процесуального керівництва Слобідської та Салтівської окружних прокуратур м. Харкова розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вночі 31 січня російські окупанти атакували Україну ударними безпілотниками Shahed-136/131. Протиповітряна оборона України знищила 14 ворожих дронів у межах Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської, Кіровоградської та Харківської областей.

Зауважимо, раніше речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат повідомив, що Російська Федерація накопичила близько 900 високоточних далекобійних ракет. За словами полковника, щоб не залишитись ні з чим, Росія використовує приблизно ту ж саму кількість ракет під час обстрілів, яку може виготовити за місяць.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.01.2024 08:45