Фото: Сили оборони Півдня України

Нічна атака "шахедами": скільки збила ППО і де є влучання (фото)

Вночі 31 січня російські окупанти атакували Україну ударними безпілотниками Shahed-136/131. У деяких регіонах зафіксовано влучання.

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

"У ніч на 31 січня 2024 року противник атакував 20-ма ударними БпЛА типу Shahed-136/131 з напрямків: Приморсько-Ахтарськ, Курськ — РФ, Чауда та трьома балістичними ракетами "Іскандер-М" з Криму та Воронезької області — РФ", — йдеться у повідомленні.

Протиповітряна оборона України знищила 14 ворожих дронів у межах Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської, Кіровоградської та Харківської областей.

За даними Сил оборони Півдня, внаслідок ворожої атаки зафіксовано влучання в Баштанському районі Миколаївщини. Там пошкоджено склади сільськогосподарського підприємства, будівлю магазина та спалахнула пожежа.

"Цивільний охоронець торговельного павільйону отримав поранення, його госпіталізовано до реанімації", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, ввечері 30 січня у більшості областей України оголошували повітряну тривогу. На Полтавщині та у Харкові лунали вибухи. Зокрема, у Харкові місцева влада повідомляла про удар "шахеда" по місту, у районі житлової забудови. На місті потрапляння сталася пожежа.

Зауважимо, раніше речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат повідомив, що Російська Федерація накопичила близько 900 високоточних далекобійних ракет. За словами полковника, щоб не залишитись ні з чим, Росія використовує приблизно ту ж саму кількість ракет під час обстрілів, яку може виготовити за місяць.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.01.2024 07:58