Автомобіль Zeekr. Джерело: avtosota

Популярний китайський бренд заборонив продавати свої автомобілі в Росії та Білорусі

Відомий китайський виробник автомобілів Zeekr, що є частиною холдингу Geely, заборонив своїм дилерам продавати автомобілі на території Росії. Після цього інші схожі бренди висловили занепокоєння щодо можливих наслідків.

Про це повідомив Motor.ru. Джерело зазначило, що до Білорусі електромобілі Zeekr усе ж надійшли на офіційному рівні, але в Росії представництво цього бренду так і не відкрили.

Попри це, машини надходили неофіційно, і попит на них виявився значним: за 2023 рік у Росії продано 3,7 тисячі автомобілів Zeekr, а за перші п'ять місяців 2024 року цей показник вже склав 4 000 проданих машин.

Водночас невідомо, як саме тепер обмежуватимуть неофіційний імпорт автомобілів Zeekr до Росії. За джерелами з Китаю, у Zeekr можуть заблокувати мультимедійну систему на території Російської Федерації, оскільки багато функцій автомобіля керуються через центральний екран.

Причина припинення продажів Zeekr в Росії та Білорусі очевидна: китайський концерн Geely уникатиме ризику підпадання під санкції. Для Zeekr європейський ринок видається перспективнішим, оскільки там продається значно більше автомобілів.

Нагадаємо, наприкінці квітня стало відомо, що деякі китайські компанії звертаються до підпільних каналів фінансування. Це пов’язано з тим, що великі банки Китаю обмежують платежі на операції з Росією через занепокоєння санкціями Сполучених Штатів Америки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 22.06.2024 18:55